perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kortti Snyltä ja vähän jotain valmistakin


Sain ihanaiselta Snyltäni synttärilahjaksi haasteen. Niin viisas Snyni haastaa käyttämään mahdollisuuden muiden mielen parantamiseksi. Näin yritän kyllä muutenkin tehdä, mutta asia, josta ei varmasti voi koskaan muistuttaa liikaa. Itse sain numeroihini yhden vuosirenkaan lisää ja täytyy sanoa, vaikkei mitään pyöreitä päiviä ollutkaan, läheiseni saivat päiväni tuntumaan hyvältä<3.
Kiitos kortista Sny! (Kuva suurenee klikkaamalla ja mieluusti tämän haasteen saa ottaa käyttöön ihan jokainen.)



Vihdoin jotain on valmistunutkin. Ensin voisin esitellä omalle Snylleni, eli Monicalle neulomani Strömsö-keepin. Se oli mukava neuloa ja ajattelin sellaisen tehdä vielä itsellenikin, kun sopiva lanka sattuu vastaan. En tehnyt ohjeen  mukaan paksusta langasta vaan kaksinkertaisella ohuemmalla.

Stömsö-keeppi. Linkki ruotsinkieliseen ohjeeseen TÄÄLLÄ
lanka Sunny-sekoitelanka Lidlistä
lankaa kului 300g
Puikko 5 pyörö
Lisäksi sain viimein pääteltyä ja kursittua kasaan topin, jonka neuloin ensimmäisessä kevään Sny-paketissa tulleista Tennesee langoista.

Novita-toppi. Ohje Novita kesä 2009
Lanka Novitan Tennesee
lankaa kului vajaa 300g
Puikko 4 pyörö
Ja myöskin porkkanapaketin Sporttia sain neulottua, punasävyisenä valmistuivat nilkkasukat.
Kuvassa näyttävät vähän hassuilta, koska mallin jalka on liian suuri sukkiin...

Sportti-sukat. Malli mukaillen Snyltä saatuja sukkia
Lanka Sport
Puikot 3,5
Koko 36-37

Kai sitä voi valmistuneena pitää myöskin lankojen värjäystä. Padassa on kiehunut koivua, nokkosta ja lupiinia.

Vasemmalta oikealle:
Valkoinen 7-veikka, koivu
Beige Maija koivu
Harmaa sukkalanka koivu
Harmaa 7- veikka lupiini
Valkoinen Pikkusisko lupiini
Beige Maija nokkonen

Värit näkyvät kuvassa tosi huonosti. Koittakaa klikata suuremmaksi, niin ehkä sitten näkyvät paremmin, koska alkuperäisessä kuvassa olivat aika oikein.

Tässä näkyy Maija ennen ja jälkeen nokkospadassa käyntiä. Nokkoslanka on vihertävää, mutta nokkosta olisi saanut olla enemmän. Voi olla, että lanka menee uudelleen pataan myöhemmin.







Tämän alla olevan kirjan voitin arvonnassa, jonka Seijasisko järjesti lankapaaston lopuksi. Hartiavaivoista johtuen saldoni jäi paastossa melko vähäiseksi, ja niinpä voitto oli ylläri. Hän arpoi tänän kaikkien osallistuneiden kesken. Mukana tuli vielä kätevä puikkomitta. (Sorry, mutta kuva ei suostunut kääntymään oikeinpäin.)





Loppuun tähän vielä tälläinen "ihan oikea prinssi?" kuva. Nostin keinun patjat sateensuojaan sisälle. Taavi tässä kokeilee, onko tämä hyvä lepopaikka sadetta pidellessä. Jos laittaisin herneen pinon alle, saisiko Taavi ollenkaan nukuttua?

"Mitä!? Miten niin jos laittaisit herneen? Epäiletkö etten ole oikea prinssi? HÄ!?"

Mukavaa viikonloppua kaikille!

20 kommenttia:

  1. Kiva tuo toppi. Täytyypä etsiä jos löytäisin saman ohjeen vielä jostakin.
    Miten nuo kissat löytääkin aina parhaat paikat nukkua, kiva kuva Taavista ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään itsekin vaikka alkuperäinen malli oli kyllä yksivärinen. Se oli siis Novitan kesä 2009 lehdessä, voisi löytyä kirjastosta? Itse olen lehden ostanut kirpparilta ja siinä on pari muutakin kivaa ohjetta, joita joskus aion kokeilla.
      Kissat on mestareita monessa...

      Poista
  2. Kyllä ihan oikeat ajatukset ovat kortissa. Näin se on! Usein kuitenkin tuntee itsensä epätäydelliseksi, varsinkin vanhempana, kun iltaisin miettii elettyä päivää. Vaikka omasta mielestäni olenkin aika suurpiirteinen, niin liian usein huomaa, että on nipottanut pikkuasioista ihan turhaan, etenkin lapsille. Kaikki hyötyvät paljon enemmän positiivisuudesta kuin negatiivisuudesta! :) Kivaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on. Mikähän siinäkin on ihmisen rakenteessa vikana, että negatiivisuus tarttuu paljon helpommin kuin positiivisuus?

      Poista
    2. Sanos muuta, jos joku herää aamulla väärällä jalalla, niin helposti kaikki ovat pian samassa mielentilassa. Täytyy koittaa oikein keskittyä tarkkailemaan itseään tässä asiassa. :) Tuo kasvivärjäys on muuten tosi kivaa puuhaa! Viime kesänä siitä innostuin. Katsotaan ehtisinkö tällekin kesää siihen puuhaan ... Mulla on just muutamaa langan päätä vaille päättelemättä niistä viime kesäisistä kasvivärjätyistä langoista virkattu isoäidinneliöpeitto. Pian pääsen näyttämään valmiin peiton. :)

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Sulla on hyvä peti Taavi! Minä esittelen blogissa saamani paketin! - Max

    VastaaPoista
  5. Kauniita neuleita, etenkin toppi. Kiva malli.
    Voi tuota Taavia, tulee mieleen meidän kissat:D
    Arvaas mitä! Olen aina ihastellut sinun värjäyksiä, niinpä innostuin itsekin värjäilemään. Se on todella koukuttavaa puuhaa. En ole ennen tiennytkään miten kivaa se on. Kiitos sinulle innoituksesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että olet koukkuuntunut värjäämiseen! Ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin voisi luulla ja omavärjäämät langat on vaan niin kauniita neuleissa! Minusta on hienoa, että olen saanut ainakin kaksi innostumaan värjäämisestä:D Itsekin olen oman intoni saanut ystävältäni, joka opasti saloihin. Hyvää asiaa on mukava jakaa. Huomaatko jo katsovasi rikkaruohoja "sillä silmällä"; mikähän väri tuosta irtoaisi?

      Poista
  6. Kiitos vielä tätäkin kautta kuluneesta keväästä! Yritin kuvata keeppiä ylläni mutta oli niin saman värinen paita ettei keeppi erottanut juuri ollenkaan. Miten niin tykkään mustasta, valkoisesta ja harmaasta ;) Nytkin mustavalkoista päällä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ilo olla parisi:)
      Jotenkin tuo värimaailmasi oli kyllä tullut selväksi;) Mutta silloinhan sitä on hyvä käyttää, kun sopii muiden vaatteiden kanssa.

      Poista
  7. Ihania neuleita olet neulonut! Tosi kauniita! Ja voi Taavia <3

    VastaaPoista
  8. Tosi kiva toppi Tennesseestä. Tuo lankojen värjäys näyttää mielenkiintoiselta. T: vielä hetken aikaa salainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Lankojen värjäys onkin tosi mielenkiintoista ja hauskaa, eikä lopputulosta voi koskaan tietää varmuudella etukäteen. Kannattaa kokeilla:)
      Kiitos Jaana kierroksesta, nyt kun et enää ole salainen:) Ja kiitos ihanasta viimisestä paketista.

      Poista
  9. Ihania neuleita. Etenkin tuo toppi on hauska. Taavi osaa ottaa rennosti :) Kissoilta pitäis ottaa rentoutumisen mallia.

    VastaaPoista
  10. kauniita töitä ja ihania kuvia.

    VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit jättämällä mukavan kommentin!